פופקורן שוקולד

אם יש משהו שאני ממש ממש אוהבת
זה לשבת עם החבר ולעשות מרתון סרטים .. אני אוהבת לצאת ..אבל אין כמו לשים פיגג'מה ונעלי בית ולראות סרט עם כמה נשנושים .. בדרך כלל הנשנושים מסתכמים בנאצ'וס סלסת עגבניות וגוואקמולה ...
הפעם התווסף לנו נשנוש מנצח לרשימה ...
שהוא טעים בכל מצב ! .. לקחת ללימודים ,לפיקניק, אפילו ללכת לסרט בקולנוע ! ..
אני כבר חושבת על להכין כמות נכבדה ופעם הבאה שאגיע להתארח אצל חברים להביא קערה גדולה של זה . בטוח שזה יתקבל ויטרף בשמחה !
מאז שהחבר טעם הוא כבר התחיל לפנטז איך אנחנו מכינים מזה שקיות גדולות ומוכרים את זה מחוץ לבתי הקולנוע .
עד כדי כך זה טעים !!

אז למתכון
פופקורן שוקולד / שי-לי ליפא
100 גרם גרעיני תירס
כף שמן
75 גרם שוקולד מריר
75 גרם חמאה (לשומרים כשרות אפשר להחליף במחמאה יוצא לא פחות טעים)
**1/4 כוס "ליצוף"
1/4 כפית מלח
*חצי כפית שבבי צ'ילי

אופן הכנה :
1. בסיר בינוני שופכים כף שמן ומוסיפים אליו את גרעיני התירס וסוגרים את המכסה .ומחכים כ3-4 דקות עד שהפופקורן מפסיקים להתפצפץ להם ..
*ברגע שאתם כבר לא שומעים רעשים החזיקו היטב את הסיר ב2 הידיים ונערו טוב על מנת שכל הגרגירים יפלו לתחתית הסיר וכך יהיה גם להם סיכוי להתפצפץ . לאחר שגם אלו סיימו ..העבירו את הפופקורן לקערה גדולה
2. במקביל הכינו את תערובת השוקולד שזה אומר להמיס את השוקולד בסיר קטן אליו להוסיף את החמאה ואת המלח .
3. לאחר שהרוטב מוכן והפופקורן בתוך הקערה שופכים את הרוטב על הפופקורן ומערבבים טוב טוב
* הרוטב לא יכסה לכם באופן אחיד לגמרי את כל הפופקורן אבל להשתדל שהשוקולד יגיע לכולם .
4. משטחים על תבנית אפייה ועל נייר אפיה כמובן את כל הפופקורן ושולחים לתנור לייבוש של חצי שעה בחום של 120 מעלות .
* שלב הייבוש בתנור חשוב מאוד .זה מה שהופך אותו לחטיף של ממש שלא מתייבש כמו פופקורן בקולנוע .

וזהו.. מעבירים לקערת הגשה ..ואם רוצים לשמור אותו אז בכלי אטום היטב .


*התמונה של הפופקורן במגש היא לאחר שהחבר הכין לעצמו שקית גדולה ויצא ללימודים . לפי המתכון יוצאת תבנית שלמה מלאה של פופקורן .



*במתכון המקורי היא מוסיפה שבבי צ'ילי שזה ללא ספק רעיון מעניין .אבל לא ניסיתי עדיין . אדווח אם אנסה .בנתיים אני מכינה את המתכון אחת לכמה ימים ועדיין לא העזתי לבדוק את הנושא . אבל תסמכו על שי לי  אני בטוחה שהיא יודעת על מה היא מדברת .
**"ליצוף" (מסתבר שזה מעין ממתיק טבעי.) * אני החלפתי בסילאן *יעבוד טוב גם עם מייפל


זהו להפעם :)

אין תגובות